Muziekvereniging De Volharding is opgericht op 11 november 1901. De muziekvereniging bestond tot 1959 alleen uit een harmonieorkest, de vereniging is in dat jaar uitgebreid met een drumband. De drumband werd bij haar optredens ondersteund door een majorettegroep.

In 2001 bestond muziekvereniging De Volharding 100 jaar. Een groot jubileum werd gevierd. De showband kreeg hierbij het idee, om speciaal voor dit jubileum een festival te organiseren. Een festival voor zowel drum, mallet, lyra en showbands als majorettepelotons. Het idee werd werkelijkheid en zo werd op 21 juni 2001, het eerste festival op het Sportpark in De Wilp georganiseerd. Het festival werd een groot succes en dat was dan ook de aanleiding om verder te gaan met de organisatie van dit zogeheten DruMa-festival. Bestond het programma in 2001 uit 13 optredens, in 2005 waren dat er ruim 40! In 2010 werd het laatste festival georganiseerd. Door te weinig leden is in 2010 een einde gekomen aan de majorettes en de drumband.

De vereniging bestaat tegenwoordig alleen nog uit een Harmonieorkest. Het orkest staat sinds 2018 onder leiding van Hille van Hijum. Hierbij wordt regelmatig in het dorp opgetreden georganiseerd, worden kerkdiensten begeleidt en is er een jaarlijkse uitvoering.

Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 20 leden. Daarnaast hebben we vier jeugdleden.

De dinsdagavond is de vaste avond waarop we repeteren van 19.45 uur tot 21.45 uur in Dorpshuis Op de Welle, Schoolstraat 12 in De Wilp. Voorafgaand aan het korps repeteert de jeugd van 18.45 uur tot 19.30 uur.

Bent u muzikant, beginnend of gevorderd, jong of oud en op zoek naar een gezellig orkest dan bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op een repetitieavond.

Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.